Συμμετοχή στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2021

Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών

Συμμετοχή στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2021

Στελέχη της INTERLIFE καθάρισαν παράκτια περιοχή σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος HELMEPA συμβάλλοντας στην αποστολή της “Να Σώσουμε τις Θάλασσες”.

Με σύνθημα “Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση” η INTERLIFE Ασφαλιστική, διοργάνωσε Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτής, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς και την HELMEPA, σε ακτή του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς και στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.

Η εθελοντική περιβαλλοντική δράση της Εταιρείας πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «προσφέρω …αλλιώς» το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δράσεις και για το Περιβάλλον.

Διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενοι της Εταιρείας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τη νόσο του Covid 19, καθάρισαν παράκτια περιοχή 450 μέτρων κοντά στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου εκ Κρήνης καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του. Συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων, τόσο σκουπιδιών, όσο και ανακυκλώσιμων ειδών.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές  ακολουθώντας τις οδηγίες της ‘‘HELMEPA’’ προχώρησαν στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Καθαρισμό της Ακτής & Καταγραφή των Απορριμμάτων
  • Διαχωρισμό των Ανακυκλώσιμων ειδών
  • Επεξεργασία των Δεδομένων
  • Δημοσίευση των Αποτελεσμάτων

Σύμφωνα με το Δελτίο Καταγραφής του Εθελοντικού Καθαρισμού που κοινοποιήθηκε στην ‘‘HELMEPA’’  συγκεντρώθηκαν 625 κιλά απορριμμάτων εκ των οποίων τα 235 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα. Τα δεδομένα από το Δελτίο θα συμπεριληφθούν στα συνολικά στοιχεία για την Ελλάδα που η HELMEPA ήδη επεξεργάζεται, θα υποβάλει στους αρμόδιους φορείς στο εξωτερικό και θα δημοσιεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δράση υποστήριξαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, Στέλιος Ματσαρίδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή της INTERLIFE εκφράζει τις αξίες της Εταιρείας, ενώ, παράλληλα, στέλνει το μήνυμα ότι η προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους για τις μελλοντικές γενιές.

Share this post?

Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.